top of page

Kutatók éjszakája 2022

A 2022-es Kutatók Éjszakája programsorozat keretében 2022.09.30- án kutatócsoportunk meghirdette a „Technikák és modellek a gyógyszerfejlesztésben” című kiscsoportos workshopot az érdeklődő laikusoknak, mely nagy sikert aratott.


A program részeként sor került a gyógyszerfejlesztés lépéseinek általános bemutatására a nagyközönségnek és a Western Blot módszer részletesebb megismerésére is lehetőséget biztosítottunk technikai bemutató keretében. Szintén gyakorlatibb programként a résztvevők megtekinthettek különböző sejttípusokat és a sejtekkel való munka rejtelmeiről is szó esett.



Programunk résztvevői főként nem élettudományi területről érkeztek és széles életkori spektrum jelent meg a középiskolástólközépkorú/családos érdeklődőkig. Az alapfogalmak tisztázását követően a jelenlevőknek lehetőségük nyílt a Western blot technika egyes részeinek (pipettázás, loadolás, előhívás) manuális elvégzésére is, amelyet mindannyian örömmel és izgatottan próbáltak ki. A szakmai gyakorlati részt követően a résztvevő csapat sejttípusokkal ismerkedett, ahol kíváncsiságuk még egyértelműbbé vált a számos feltett kérdés által. A program lezárásaként kötetlen beszélgetésben visszajelzést kértünk és a résztvevők jelezték, hogy a program sikeres volt, szívesen csatlakoznának hasonló tematikájú programhoz akár újra és sok ismerettel gyarapodtak a gyógyszerfejlesztés szövevényes területét illetően. Programtartóként is sikeresnek és üdítőnek találtuk az élet más területeiről érkező laikusok rendkívüli érdeklődését és információ éhségét erről a számunkra fontos kérdéskörről.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page